Go to Top

Gegrilde oesters

gegrilde oesters

Gegrilde oesters

Creatie van Nicolai Nørregaard, restaurant Kadeau*, Kopenhagen, Denemarken.

De Wereld van vis: Scandinavië

Ingrediënten:

  • 4 oesters

Werkwijze:

  • Gril de oesters boven een vuur van beukenhout. Afhankelijk van de soort en de grootte van de oester, gril je deze 1 tot 3 minuten aan de ene zijde en 1 tot 3 minuten aan de andere zijde.
  • De oesters zijn klaar als er stoom uit de schelp komt.
  • open de oesters als deze nog niet geopend zijn. Haal het grijze deel van de oester weg en snijd de grote witte spier in 4 plakjes. Dit doe je ongeveer 2 minuten voor . je het bord met de verschillende componenten opmaakt.

Toepassingen:

  • In een compositie met bereidingen van kool en hennep, oesteremulsie, oestervinaigrette en peterselie-olie.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.