Go to Top

Gravad lax

Gravad lax

De Wereld van vis: Scandinvavië

Ingrediënten:

  • 1 kilo zalm, met vel
  • 50 gam grof zeezout
  • 50 gram zuiker
  • 1 bos verse dille

Werkwijze:

  • Maak de zalm indien nodig schoon en trek met een pincet de overgebleven gaten eruit.
  • Leg de zalm met de velzijde in een passende bak.
  • Meng het zeezout met de suiker en wrijf de vleeszijde van de zalm hiermee in.
  • Snijd de dille grof en verdeel over de zalm. Druk goed aan en dek af met slagersfolie. Zet onder druk weg.
  • Je kunt de zalmzijdes uiteraard ook vacumeren.
  • Laat minimaal 24 uur marineren.

Toepassingen:

  • Klassiek in combinatie met mosterd-dillesaus.
  • In een compositie met crème fraîche, zalmeitjes en rösti.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.