Go to Top

Kabeljauw casserole

Kabeljauw casserole

Kabeljauw casserole

De Wereld van vis: Scandinavië

Ingrediënten:

  • 600 gram gezouten kabeljauw
  • 50 ml. olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 500 gram waxy aardappelen, in plakjes
  • 2 paprika’s, in brunoise
  • 1 chilipeper, fijn gehakt
  • 400 gram gepelde tomaten, gehakt
  • 50 gram tomatenpuree

Werkwijze:

  • Week de kabeljauw een nacht in water.
  • Spoel de kabeljauw grondig, giet af en snij in blokken van 3 cm.
  • Giet de olie in een pan.
  • Voeg een laag uien toe, daarna lagen vis, aardappelen, tomatenpuree, uien en paprika totdat de pan bijna vol is.
  • Voeg de chilipeper en gehakte tomaten toe samen met 350 ml water.
  • Breng het geheel voorzichtig aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat een uur pruttelen.
  • Breng na het koken op smaak met peper en zout.

Toepassingen:

  • Als zelfstandige maaltijd

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.