Go to Top

Oesters in rode wijnazijn

Oesters in de rode wijnazijn

De wereld van vis: België

Ingrediënten

  • 12 oesters (dit kunnen Zeeuwse creuses zijn, maar ook Franse creuses)
  • 1 sjalot
  • 0,5 dl rode wijnazijn
  • 1/2  citroen
  • zwarte peper

Werkwijze

  • Snipper de sjalot en meng met de rode wijnazijn. Laat de smaken het liefst 24 uur infuseren.
  • Steek de oesters open en giet het vocht af. Dit is puur zeewater.
  • Snijd de oester nu los inclusief de sluitspier en draai om. De oester produceert nu zijn eigen vocht wat zorgt voor de delicate smaak.
  • Nappeer de oester met de rode wijnazijn/sjalot infusie en werk af met een draai van de pepermolen.

Toepassingen

  • Als amuse.
  • Als voorgerecht, als onderdeel van verschillende bereidingen van oester.
  • Als onderdeel van een fruits de mer proeverij.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar www.gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.