Go to Top

Ansjovis van de barbecue

Ansjovis van de barbecue

De Wereld van vis: Frankrijk

Ingrediënten:

  • 10 stuks ansjovis
  • 1/2 ingelegde citroen
  • dragon
  • tijm
  • olijfolie

Werkwijze:

  • Verwijder de ingewanden van de ansjovis en spoel de buik goed uit.
  • Dep droog met papier.
  • Snij de gele schil van de ingelegde citroen fijn.
  • Vul de ansjovis met de ingelegde citroen, dragon en tijm.
  • Plaats op de barbecue en gril aan beide zijde, tot de juiste gaarheid.

Toepassingen:

  • Serveer met een component van tomaat, bijvoorbeeld met gemarineerde tomaat.
  • Als onderdeel van de antipasti of tapas.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.