Go to Top

Bapao van spekbokking

Bapao van spekbokking

De Wereld van vis: Vietnam

Ingrediënten:

  • 350 gram lauwwarm water
  • 1 eetl. suiker
  • 7 gram gedroogde gist
  • 500 gram bapaomeel
  • 20 gram mager melkpoeder
  • 5 gram sesamolie
  • 50 gram bapaomeel, voor bestuiven
  • 100 gram gerookte spekbokking
  • 10 ml. sesamlie
  • 1 sjalotje
  • 10 gram zout

Werkwijze:

  • Snijd voor de bapaovulling de sjalotjes zeer fijn.
  • Fruit zachtjes en voeg de sesamolie en geplukte spekbokking toe.
  • Verdeel de vulling gelijkmatig over halfronde flexipanvormpjes en vries in.
  • Los de gist en suiker op in het lauwwarme water.
  • Meng het gezeefde bapaomeel met het melkpoeder.
  • Voeg het gistmengsel toe en kneed tot een elastisch deeg.
  • Meng als laatste de sesamolie en het zout door het deeg.
  • Laat het deeg een uur rijzen in een vochtige omgeving op 24°C.
  • Sla het deeg plat en weeg 10 stukjes deeg van 40 gram af.
  • Rol het deeg uit en leg er de bevroren bolletjes vulling op.
  • Vouw het deeg dicht en leg de bapao’s op de bakplaat.
  • Laat de broodjes nog een half uur narijzen.
  • Bestrooi de bapaos met naar wens geroosterd sesamzaad, fijngemalen zeewier en gedroogde shiso.
  • Gaar de bapaos in de combisteamer, 12 minuten op 100°C.
  • De bapaos kunnen worden ingevroren en à la minute opgewarmd worden

Toepassingen:

  • Als warme amuse.
  • Als component in een compositie met andere bereidingen van haring.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.