Go to Top

Ceviche van makreel

Ceviche van Makreel

De wereld van vis: Peru

 

Een klassieke ceviche maar hier is de makreel met behulp van transglutaminase gereconstrueerd tot de vorm van de originele makreel. De graten ontbreken nu echter.

Topper van de maand: Makreel

Recept van de maand: Ceviche van makreel

Ingrediënten

5 makrelen
10 gram koriander
2 limoenen
10 gram IJslands zout
100 gram suiker
2 gram transglutaminase

Werkwijze

Fileer de vijf verse makrelen en bedek met een mengeling van zout, suiker, koriander, sap en zeste van 2 limoenen.
Bedek de makrelen een uur met dit mengsel.
Spoel ze vervolgens voorzichtig af en dep goed droog.
Verwijder het doorzichtige leerachtige velletje van de makrelen.
Strooi transglutaminase op de vleeskant van de 10 filets.
Leg 2 filets op elkaar, rol strak op in plasticfolie en vries in. De filets vormen nu weer een geheel maar dan zonder graat in het midden.
Laat ontdooien en portioneer.

Toepassingen

Als onderdeel van een amuse of voorgerecht, bijvoorbeeld met een bereiding van mais.
Als onderdeel van een voorgerecht met makreel, bijvoorbeeld in combinatie met een bapao van makreel en een bereiding van komkommer.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar www.gastronomixs.com