Go to Top

En papillote gegaarde zeeduivel met venkel

En papillote gegaarde zeeduivel met venkel

De Wereld van vis: Frankrijk 

Een klassieke bereiding uit de Franse keuken.

Ingrediënten

  • 1 kilo zeeduivelfilet
  • 1 liter witte wijn
  • 10 witte peperkorrels
  • 1 blad laurier
  • 2 takjes tijm
  • 2 sjalotten
  • 2 takjes dragon
  • 4 venkel knollen
  • zout

Werkwijze

  • Portioneer de zeeduivelfilets tot ongeveer 100 gram per stuk en breng op smaak met zout.
  • Snijd de venkel en de sjalotten ragfijn.
  • Verdeel dit over 10 stukken bakpapier.
  • Verdeel de kruiden over de pakketjes.
  • Leg hierop de zeeduivel.
  • Verpak de zeeduivel en papillote.
  • Plaats in een voorverwarmde oven van 160°C voor 15-20 minuten.
  • Open het pakketje aan tafel voor extra beleving.

Toepassingen

  • Serveer met een aardappelmousseline met citroen en een klassieke beurre blanc of wittewijnsaus.
  • Serveer met een samengestelde boter.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.