Go to Top

Franse recepten

de wereld van vis

Vis&Seizoen en de wereld van vis

De wereld van vis

Elk kwartaal staat er een regio uit de wereld centraal wat betreft de bereiding van duurzaam gevangen vis in het juiste seizoen. Maak kennis met de eetcultuur van Frankrijk, Vietnam, Nederland en Ierland. Ga op wereldreis en ontdek de lekkerste smaken die de culinaire wereld ons biedt.

De verschillende bereidingswijzen en de recepten zijn in samenwerking met Gastronomixs tot stand gekomen. Voor meer inspiratie kijk op www.gastronomixs.com.

Frankrijk

De Franse keuken staat wereldwijd bekend als een zeer verfijnde keuken. De Franse kookkunst heeft de wereld veroverd. Het aantal nationale Franse gerechten is overweldigend. De Franse keuken wordt voornamelijk bepaald door de regio en het seizoen. De wijnen en kazen vormen een belangrijk onderdeel van de keuken, zowel als ingrediënt als bijgerecht. Sauzen worden als het belangrijkste element van de keuken beschouwd, ze bepalen de smaak en boter en room zijn hierin onmisbaar.

Kokkels gegratineerd met kruidenboter

Kokkels gegratineerd met kruidenboter

Coming februari

Coming februari

Ansjovis van de barbeque

Ansjovis van de barbeque