Go to Top

Gamba Ravioli

Gamba Ravioli

Een van de mooiste bereidingen van gamba. Eenvoudig van samenstelling en in te zetten als component maar ook als volledige maaltijd.

De wereld van vis: Italië

Ingrediënten

  • 5 gamba’s
  • Bosui
  • Knoflook
  • Boter
  • Zout en Peper
  • 100 gram meel van durum tarwe
  • 1 ei losgeroerd
  • Olijfolie
  • Water

Werkwijze

  • Maak eerst het pasta deeg.
  • Vorm een ring van het meel en leg hierin het losgeroerde ei en het zout.
  • Maak nu een deeg door het meel van binnenuit de ring met het ei te vermengen.
  • Voeg als laatste een klein beetje olijfolie toe en kneed het deeg goed door.
  • Laat ongeveer een half uur rusten.
  • Snijd de bosui fijn en hak de knoflook.
  • Stoof nu in een klein beetje boter aan en laat vervolgens afkoelen.
  • Maak de gamba’s schoon en hak ze grof.
  • Vermeng dit vervolgens met de afgekoelde prei en breng de farce op smaak.
  • Rol het pastadeeg uit en verdeel de farce in kleine bolletjes op de helft van het deeg.
  • Smeer de andere helft licht in met water en leg bovenop het deeg met vulling.
  • Druk het deeg licht aan om de bolletjes farce en steek of snijd uit.
  • Laat 10 minuten rusten in de koeling.
  • Kook in water met zout ‘’al dente” af.

Toepassingen

  • Als garnituur in een bisque van gamba’s.
  • In een compositie in een met inktvisinkt gekleurde black sambuca saus en rucola.
  • Als tussen- of hoofdgerecht met een klassieke beurre blanc.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar www.gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.