Go to Top

Gamba Ravioli

Gamba Ravioli

Een van de mooiste bereidingen van gamba. Eenvoudig van samenstelling en in te zetten als component maar ook als volledige maaltijd.

De wereld van vis: Italië

Ingrediënten

5 gamba’s
Bosui
Knoflook
Boter
Zout en Peper
100 gram meel van durum tarwwe
1 ei losgeroerd
Olijfolie
Water

Werkwijze

  • Maak eerst het pasta deeg.
  • Vorm een ring van het meel en leg hierin het losgeroerde ei en het zout.
  • Maak nu een deeg door het meel van binnenuit de ring met het ei te vermengen.
  • Voeg als laatste een klein beetje olijfolie toe en kneed het deeg goed door.
  • Laat ongeveer een half uur rusten.
  • Snijd de bosui fijn en hak de knoflook.
  • Stoof nu in een klein beetje boter aan en laat vervolgens afkoelen.
  • Maak de gamba’s schoon en hak ze grof.
  • Vermeng dit vervolgens met de afgekoelde prei en breng de farce op smaak.
  • Rol het pastadeeg uit en verdeel de farce in kleine bolletjes op de helft van het deeg.
  • Smeer de andere helft licht in met water en leg bovenop het deeg met vulling.
  • Druk het deeg licht aan om de bolletjes farce en steek of snijd uit.
  • Laat 10 minuten rusten in de koeling.
  • Kook in water met zout ‘’al dente” af.

Toepassingen

  • Als garnituur in een bisque van gamba’s.
  • In een compositie in een met inktvisinkt gekleurde black sambuca saus en rucola.
  • Als tussen- of hoofdgerecht met een klassieke beurre blanc.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar www.gastronomixs.com