Go to Top

Gamba’s in Thaise gele curry

Gamba’s in Thaise gele curry

Een van de lekkerste curry’s en erg simpel te bereiden.

De Wereld van vis: Thailand

Gamba

Seizoen: gehele jaar.
Smaakcombinaties: citrus, dragon, gember, knoflook, kokos, koriander, laurier, peterselie, prei, radijs, rode peper, rundvlees, sereh, sesam, sojasaus, ui.

Ingrediënten

  • 10 gamba’s
  • 120 gram ui, gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 5 gram gele curry pasta
  • 4 gram masala kerrie poeder
  • 8 dl. kokosmelk
  • kokosolie
  • citroengras
  • galangal
  • kaffir lime
  • chili

Werkwijze

  • Myoteer het kerriepoeder in de kokosolie.
  • Voeg de gesneden ui, knoflook en galangal toe en fruit zachtjes aan.
  • Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en kook even door.
  • Maak de gamba’s schoon en dep ze goed droog.
  • Bak de gamba’s kort in de kokosolie en meng met de gele curry.

Toepassingen

  • Serveer met witte basmatirijst.
  • Serveer met eenvoudig plat brood zoals naanbrood of paratha.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com