Go to Top

Gamba’s in Thaise gele curry

Gamba’s in Thaise gele curry

Een van de lekkerste curry’s en erg simpel te bereiden.

De Wereld van vis: Thailand

Gamba

Seizoen: gehele jaar.
Smaakcombinaties: citrus, dragon, gember, knoflook, kokos, koriander, laurier, peterselie, prei, radijs, rode peper, rundvlees, sereh, sesam, sojasaus, ui.

Ingrediënten

  • 10 gamba’s
  • 120 gram ui, gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 5 gram gele curry pasta
  • 4 gram masala kerrie poeder
  • 8 dl. kokosmelk
  • kokosolie
  • citroengras
  • galangal
  • kaffir lime
  • chili

Werkwijze

  • Myoteer het kerriepoeder in de kokosolie.
  • Voeg de gesneden ui, knoflook en galangal toe en fruit zachtjes aan.
  • Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en kook even door.
  • Maak de gamba’s schoon en dep ze goed droog.
  • Bak de gamba’s kort in de kokosolie en meng met de gele curry.

Toepassingen

  • Serveer met witte basmatirijst.
  • Serveer met eenvoudig plat brood zoals naanbrood of paratha.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.