Go to Top

Heek op Baskische wijze

Heek op Baskische wijze

Heek op Baskische wijze

De Wereld van vis: Spanje

Ingrediënten

  • 1 kilo heek
  • 50 ml. olijfolie
  • 50 ml. witte wijn
  • 2 Spaanse pepers, geroosterd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentje knoflook, fijn gesneden
  • laurier
  • zout
  • peper

Werkwijze

  • Bestrooi de heekfilet met zout en laat even intrekken.
  • Verhit de olijfolie en sauteer de ui, knoflook en de pepers.
  • Breng op smaak met laurier, zout en peper en gaar verder.
  • Pureer het pepermengsel in een blender of druk het door een zeef.
  • Olie een ovenschaal in en leg er de gezouten heekfilets in.
  • Giet er de witte wijn over en zet de schotel in een oven van 150°C voor ongeveer 10 minuten.
  • Bedek met het pepermengsel en bak verder voor 5 minuten.

Toepassingen

  • Als component in een tussengerecht met een component van venkel en tomaat.
  • Als component in een hoofdgerecht met gekookte aardappelen.
  • Als component in een hoofdgerecht met gekonfijte aardappel en een bereiding van paprika.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com