Go to Top

Heek op Baskische wijze

Heek op Baskische wijze

Heek op Baskische wijze

De Wereld van vis: Spanje

Ingrediënten

  • 1 kilo heek
  • 50 ml. olijfolie
  • 50 ml. witte wijn
  • 2 Spaanse pepers, geroosterd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentje knoflook, fijn gesneden
  • laurier
  • zout
  • peper

Werkwijze

  • Bestrooi de heekfilet met zout en laat even intrekken.
  • Verhit de olijfolie en sauteer de ui, knoflook en de pepers.
  • Breng op smaak met laurier, zout en peper en gaar verder.
  • Pureer het pepermengsel in een blender of druk het door een zeef.
  • Olie een ovenschaal in en leg er de gezouten heekfilets in.
  • Giet er de witte wijn over en zet de schotel in een oven van 150°C voor ongeveer 10 minuten.
  • Bedek met het pepermengsel en bak verder voor 5 minuten.

Toepassingen

  • Als component in een tussengerecht met een component van venkel en tomaat.
  • Als component in een hoofdgerecht met gekookte aardappelen.
  • Als component in een hoofdgerecht met gekonfijte aardappel en een bereiding van paprika.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.