Go to Top

Hollandse garnalen salade

Hollandse garnalensalade

De Wereld van vis: Nederland

Ingrediënten:

  • 3000 Hollandse garnalen
  • 40 gram crème fraîche
  • 8 gram dragon
  • 8 gram bieslook
  • 1 tomaat
  • 1 bleekselderijstengel
  • 0,5 citroen
  • peper en zout/li>

Werkwijze:

  • Maak de bleekselderij schoon en snijd hem in fijne brunoise.
  • Snijd de tomaten concassé.
  • Snijd de dragon en bieslook fijn.
  • Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Toepassingen:

  • Als salade op een broodje met little gem.
  • Als salade op een toastje afgewerkt met Borage Cress.
  • Als salade voor een ontbijtbuffet.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.