Go to Top

In bier gestoomde krab

In bier gestoomde krab (cua hấp bia)

De Wereld van vis: Vietnam

Ingrediënten:

  • hele verse krab (ong. 500 gram)
  • 180 ml. bier
  • knoflookteen, geplet
  • 1 eetl. oestersaus
  • 1 theel. sesamolie
  • 1 eetl. vissaus
  • 2 theel. suiker
  • ½ theel. zout
  • ½ theel. zwarte peper
  • 1 uit, in partjes
  • 1 tomaat, in partjes
  • 1 spaanse peper, in ringen
  • 3 lente-uien, in ringen
  • afwerking: waterkers, gefrituurde uien

Werkwijze:

  • Maak de krab schoon, breek de krabscharen en poten van het lichaam.
  • Breek de onderkant af, verwijder de kieuwen en ander oneetbare delen.
  • Hak de bovenkant en onderkant van het lichaam in twee delen. Kneus de krabscharen met bijvoorbeeld de bovenkant van een hakmes.
  • Verhit de olie en bak de krab op hoog vuur met de knoflook, oestersaus, sesamolie, vissaus, suiker, zout en zwarte peper. Roer goed om.
  • Voeg de ui, tomaat, Spaanse peper en lente-ui toe en roer om.
  • Blus af met bier, breng aan de kook en draai het vuur zacht. Doe de deksel op de pan en laat de krab ongeveer 10 minuten gaar stomen.
  • Doe de krab in een grote schaal en garneer eventueel met waterkers en gefrituurde uitjes.

Toepassingen:

  • Als onderdeel van een rijsttafel.
  • Als zelfstandige maaltijd. Serveer met vers stokbrood om in het kookvocht te dippen.
  • Serveer de krab met muối tiêu (zout-peper saus).

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.