Go to Top

Inktvis gevuld met risotto

Inktvis gevuld met risotto en gebakken tentakels

De wereld van vis: Italië

Ingrediënten

  • 1 kilo inktvis (klein)
  • 100 gram black venus rijst
  • 600 ml visbouillon (fumet)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram boter
  • 30 gram Parmezaan, geraspt
  • olijfolie

Werkwijze

  • Maak de inktvis schoon.
  • Snipper de sjalot en plet de knoflook, zweet aan in de olijfolie.
  • Voeg de rijst toe en voeg hierna 1/3 van de fumet toe.
  • Als het vocht verdampt is voeg dan het volgende deel toe, roer alleen om na het toevoegen van het vocht.
  • Als het laatste deel van de fumet is toegevoegd monteer dan de rijst op met de boter en voeg de geraspte Parmezaan toe.
  • Doe de warme risotto in een spuitzakje.
  • Vul de tubes van de inktvis voor 2/3 met de risotto en maak dicht met touwtje of prikker en besprenkel met olijfolie.
  • Bak af in een oven op 160°C voor 15 minuten, of grill op de BBQ.
  • Bak de tentakels apart in met knoflook verrijkte olie.

Toepassingen

Met in olie gekonfijte Opperdoezer ronde en rucola.
Serveer met een tomatensalade.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar www.gastronomixs.com