Go to Top

Japans gemarineerde haring van de plancha

Japans gemarineerde haring

Japans gemarineerde haring van de plancha

De wereld van vis: Japan

Ingrediënten

  • 10 verse haringfilets
  • 200 gram sojasaus
  • 15 gram knoflook
  • 100 gram mirin
  • 25 gram sake
  • 25 gram gember
  •  5 gram katsuobushi (bonitoflakes)

Werkwijze

  • Meng alle ingrediënten in een pan en breng de marinade aan de kook, laat vervolgens 24 uur in de koeling infuseren.
  • Marineer de haring filets hier circa 45 minuten in en dep vervolgens droog.
  • Bak de haringfilets kort op de plancha of in een hete antiaanbakpan.

Toepassingen

  • Als component bij een salade met ui, radijs en komkommer. Werk af met een beetje bonitovlokken.
  • Als component in een hoofdgerecht. Bijvoorbeeld met noedels en een zoetzuur van komkommer

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar www.gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.