Go to Top

Japans gemarineerde haring van de plancha

Japans gemarineerde haring

Japans gemarineerde haring van de plancha

De wereld van vis: Japan

Maak kennis met de eetcultuur van Japan. Ga op wereldreis en ontdek de belangrijkste smaken die de culinaire wereld ons biedt.

Japan kenmerkt zich, ondanks het huidige hectische high-tech tijdperk, door eenvoud, traditie en harmonie. Het is een land met enorme tegenstellingen van mooie theehuizen en tempels naar wolkenkrabbers met neonreclame. Presentatie is erg belangrijk; de natuur is hierbij de belangrijkste inspiratiebron. Naast bereidingen als stoven, stomen en roosteren zijn sashimi, dashi, tempura en sushi niet weg te denken uit deze keuken.

Topper van de maand: Haring

Recept van de maand: Japans gemarineerde haring van de plancha.
De smaken uit de Japanse keuken passen perfect bij de vette haring.

Ingrediënten

  • 10 verse haringfilets
  • 200 gram sojasaus
  • 15 gram knoflook
  • 100 gram mirin
  • 25 gram sake
  • 25 gram gember
  •  5 gram katsuobushi (bonitoflakes)

Werkwijze

  • Meng alle ingrediënten in een pan en breng de marinade aan de kook, laat vervolgens 24 uur in de koeling infuseren.
  • Marineer de haring filets hier circa 45 minuten in en dep vervolgens droog.
  • Bak de haringfilets kort op de plancha of in een hete antiaanbakpan.

Toepassingen

  • Als component bij een salade met ui, radijs en komkommer. Werk af met een beetje bonitovlokken.
  • Als component in een hoofdgerecht. Bijvoorbeeld met noedels en een zoetzuur van komkommer

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar www.gastronomixs.com