Go to Top

Japanse Recepten

de wereld van vis

Vis&Seizoen en de wereld van vis

De wereld van vis

Elk kwartaal staat er een regio uit de wereld centraal wat betreft de bereiding van duurzaam gevangen vis in het juiste seizoen. Maak kennis met de eetcultuur van Scandinavië, Japan, Peru en Italië. Ga op wereldreis en ontdek de lekkerste smaken die de culinaire wereld ons biedt.

De verschillende bereidingswijzen en de recepten zijn in samenwerking met Gastronomixs tot stand gekomen. Voor meer inspiratie kijk op www.gastronomixs.com.

Japan

Japan kenmerkt zich, ondanks het huidige hectische high-tech tijdperk, door eenvoud, traditie en harmonie. Het is een land met enorme tegenstellingen van mooie theehuizen en tempels naar wolkenkrabbers met neonreclame. Presentatie is erg belangrijk; de natuur is hierbij de belangrijkste inspiratiebron. Naast bereidingen als stoven, stomen en roosteren zijn sashimi, dashi, tempura en sushi niet weg te denken uit deze keuken.

Tataki van tonijn

Tataki van tonijn

Sashimi in kreeftbouillon

Sashimi in kreeftbouillon

Japans gemarineerde haring

Japans gemarineerde haring