Go to Top

Kokkels gegratineerd met kruidenboter

Kokkels gegratineerd met kruidenboter

De Wereld van vis: Frankrijk

Ingrediënten:

  • 1 kilo kokkels
  • 100 gram kruidenboter
  • Parmezaanse kaas

Werkwijze:

  • Spoel de kokkels goed onder de koude kraan.
  • Zet de kokkels in een bak met koud water en haal de kokkels die drijven uit de bak. Die zijn niet goed meer.
  • Zet twee kokkels gekruist met de slotjes tegen elkaar en draai met beide handen in tegengestelde richting terwijl je de slotjes tegen elkaar gedrukt houdt (nu breekt het slot).
  • Schraap het kokkelvlees naar 1 kant en gooi de lege helft van de schelp weg.
  • Leg de kokkels op een plateau met het vlees naar boven.
  • Spuit nu met behulp van een spuitzak een beetje kruidenboter op de kokkels
  • Zet het plateau onder de grill (2 minuten) en laat het kokkelvlees stevig worden.
  • Bestrooi nu met Parmezaanse kaas en laat licht kleuren.

Toepassingen:

  • Als amuse of snack.
  • Als onderdeel van een tussen- of hoofdgerecht.

Smaakcombinaties:

Aardappel, basilicum, citroengras, courgette, groene asperge, nam pla (vissaus), parmezaan, platte peterselie, prei, room, tijm, tomaat, witte wijn.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.