Go to Top

Langoustine van de plancha

Langoustine van de plancha

De Wereld van Vis: Spanje!

Het bakken van de langoustine op de plancha geeft een geweldige smaaksensatie en structuur.
Dit is een creatie van Onno Kokmeijer, restaurant Ciel Bleu**, Amsterdam.

Ingrediënten

  • 4 IJslandse langoustines
  • 1 dl olijfoie
  • peper & zout

Werkwijze

  • Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal en maag. Snijd de langoustines in kleine stukjes van ongeveer 2 à 3 centimeter.
  • Verhit de olijfolie op de plancha, of als je die niet hebt in een koekenpan.
  • Leg de langoustine op de rugzijde op de plancha en bak kort.
  • Vervolgens omdraaien en de andere zijde roosteren.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Toepassingen

  • In diverse visgerechten toepasbaar.
  • Ook goed te combineren met fruit.
  • Gebruik ook eens een olie met een smaakje voor een totaal ander smaakresultaat!