Go to Top

Langoustine van de plancha

Langoustine van de plancha

De Wereld van Vis: Spanje!

Het bakken van de langoustine op de plancha geeft een geweldige smaaksensatie en structuur.
Dit is een creatie van Onno Kokmeijer, restaurant Ciel Bleu**, Amsterdam.

Ingrediënten

  • 4 IJslandse langoustines
  • 1 dl olijfoie
  • peper & zout

Werkwijze

  • Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal en maag. Snijd de langoustines in kleine stukjes van ongeveer 2 à 3 centimeter.
  • Verhit de olijfolie op de plancha, of als je die niet hebt in een koekenpan.
  • Leg de langoustine op de rugzijde op de plancha en bak kort.
  • Vervolgens omdraaien en de andere zijde roosteren.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Toepassingen

  • In diverse visgerechten toepasbaar.
  • Ook goed te combineren met fruit.
  • Gebruik ook eens een olie met een smaakje voor een totaal ander smaakresultaat!

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.