Go to Top

Maatjesharing met jenevergelei

Maatjesharing met jenevergelei

De wereld van vis: Nederland

Ingrediënten

  • 10 stuks zoute haring
  • 4 dl. jenever
  • 4 gram agar agar

Werkwijze

  • Snijd de haring, druk er een prikker in en vries kort aan.
  • Kook de jenever samen met de agar agar 3 minuten lichtjes door en laat afkoelen tot 70°C.
  • Doop de haring met behulp van de prikker in de gelei en laat afkoelen.

Toepassingen

  • Als amuse met een sorbet van rode biet en uienchips.
  • Als amuse met een ragfijne salade van aardappel, zure room en dille.
  • Als component in een voorgerecht.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar www.gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.