Go to Top

Mosselen ‘Natuur’

Mosselen ‘Natuur’

De Wereld van Vis: België

Ingrediënten

  • 4 kilo verse mosselen
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • boter
  • 1 dl. water

Werkwijze

  • Spoel de mosselen onder koud stromend water.
  • Mosselen met een kapotte schaal weggooien. Mosselen die nog open staan even een tikje geven om te kijken of ze uit zichzelf weer dicht gaan.
  • Dan leven ze nog en zijn ze in orde, anders weggooien.
  • Verwarm wat boter in een mosselpan of andere grote pan waarin je ruimte overhoudt om de mosselen op te schudden tijdens het koken.
  • Stoof de uien en bleekselderij in de boter en voeg de mosselen en het water toe.
  • Zet op hoog vuur en laat aan de kook komen.
  • Schud drie à vier keer om en in maximaal 10 minuten zijn de mosselen gaar.
  • Serveer direct, of verwerk het kookvocht en de mosselen in een verdere bereiding.

Toepassingen

  • Klassiek geserveerd met frites en mayonaise.
  • Vervang het water door wijn en voeg look en room toe.
  • Vervang het water door bier.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.