Go to Top

Mosselen ‘Natuur’

Mosselen ‘Natuur’

De Wereld van Vis: België

Ingrediënten

  • 4 kilo verse mosselen
  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • boter
  • 1 dl. water

Werkwijze

  • Spoel de mosselen onder koud stromend water.
  • Mosselen met een kapotte schaal weggooien. Mosselen die nog open staan even een tikje geven om te kijken of ze uit zichzelf weer dicht gaan.
  • Dan leven ze nog en zijn ze in orde, anders weggooien.
  • Verwarm wat boter in een mosselpan of andere grote pan waarin je ruimte overhoudt om de mosselen op te schudden tijdens het koken.
  • Stoof de uien en bleekselderij in de boter en voeg de mosselen en het water toe.
  • Zet op hoog vuur en laat aan de kook komen.
  • Schud drie à vier keer om en in maximaal 10 minuten zijn de mosselen gaar.
  • Serveer direct, of verwerk het kookvocht en de mosselen in een verdere bereiding.

Toepassingen

  • Klassiek geserveerd met frites en mayonaise.
  • Vervang het water door wijn en voeg look en room toe.
  • Vervang het water door bier.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com