Go to Top

Nederlandse recepten

de wereld van vis

Vis&Seizoen en de wereld van vis

De wereld van vis

Elk kwartaal staat er een regio uit de wereld centraal wat betreft de bereiding van duurzaam gevangen vis in het juiste seizoen. Maak kennis met de eetcultuur van Scandinavië, Japan, Peru en Italië. Ga op wereldreis en ontdek de lekkerste smaken die de culinaire wereld ons biedt.

De verschillende bereidingswijzen en de recepten zijn in samenwerking met Gastronomixs tot stand gekomen. Voor meer inspiratie kijk op www.gastronomixs.com.

Nederland

Nederland en natuurlijk de Nederlandse keuken is traditioneel en seizoensgebonden, gebaseerd op het aanbod van de landbouw en veeteelt. De gerechten worden voornamelijk gekenmerkt als stevig en voedzaam; eenpansmaaltijden, compleet, makkelijk. Door de vele (im)migranten vind je veel invloeden uit andere keukens. Door de sterk wisselende seizoenen hebben we enorm veel variatie in de oogsten.

Klassiek gerookte forel

Klassiek gerookte forel

Maatjesharing met jenevergelei

Maatjesharing met jenevergelei

Europese stijl ceviche van zeewolf

Europese stijl ceviche van zeewolf