Go to Top

Oesters in rode wijnazijn

Oesters in de rode wijnazijn

De wereld van vis: België

Ingrediënten

  • 12 oesters (dit kunnen Zeeuwse creuses zijn, maar ook Franse creuses)
  • 1 sjalot
  • 0,5 dl rode wijnazijn
  • 1/2  citroen
  • zwarte peper

Werkwijze

  • Snipper de sjalot en meng met de rode wijnazijn. Laat de smaken het liefst 24 uur infuseren.
  • Steek de oesters open en giet het vocht af. Dit is puur zeewater.
  • Snijd de oester nu los inclusief de sluitspier en draai om. De oester produceert nu zijn eigen vocht wat zorgt voor de delicate smaak.
  • Nappeer de oester met de rode wijnazijn/sjalot infusie en werk af met een draai van de pepermolen.

Toepassingen

  • Als amuse.
  • Als voorgerecht, als onderdeel van verschillende bereidingen van oester.
  • Als onderdeel van een fruits de mer proeverij.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar www.gastronomixs.com