Go to Top

Peruaanse Recepten

de wereld van vis

Vis&Seizoen en de wereld van vis

De wereld van vis

Elk kwartaal staat er een regio uit de wereld centraal wat betreft de bereiding van duurzaam gevangen vis in het juiste seizoen. Maak kennis met de eetcultuur van Scandinavië, Japan, Peru en Italië. Ga op wereldreis en ontdek de lekkerste smaken die de culinaire wereld ons biedt.

De verschillende bereidingswijzen en de recepten zijn in samenwerking met Gastronomixs tot stand gekomen. Voor meer inspiratie kijk op www.gastronomixs.com.

Peru

Peru is een land met de grootste ecologische diversiteit op de wereld. In de Peruaanse keuken gebeurt alles in harmonie met de natuur. Door de verschillende klimaten wordt er een enorme variëteit producten geteeld. Het is een keuken waar immigranten uit onder andere Japan, China, Afrika en Spanje een bijdrage aan geleverd hebben. Hieruit is de typisch Peruaanse keuken ontstaan. Elke regio heeft zijn eigen gerechten, gebaseerd op tradities en lokale ingrediënten.

Ceviche van makreel

Ceviche van makreel

Sandwich van schol

Sandwich van schol

Rauw gemarineerde coquille

Rauw gemarineerde coquille