Go to Top

Rauw gemarineerde coquille – Tiradito

Rauw gemarineerde coquille

Rauw gemarineerde coquille – Tiradito

De wereld van vis: Peru

Tiradito is een Peruaanse bereiding en lijkt op ceviche alleen wordt er geen rauwe ui in gebruikt.

Ingrediënten

10 Jakobsschelpen
Limoensap
Rode peper
Verse koriander
Vanillezout
Olijfolie

Werkwijze

  • Maak de schelpen open en haal de noot, het witte vlees, uit de schelp.
  • Spoel de noten 5 minuten onder koud stromend water.
  • Dep de nootjes goed droog met keukenpapier.
  • Snijd de nootjes in dunne plakjes. Plet ze eventueel licht tussen slagersfolie.
  • Verdeel over de borden en marineer met rode peper, limoensap en koriander en laat ongeveer 15 minuten intrekken.
  • Breng op smaak met vanillezout, rasp van limoen en druppel er wat olijfolie over.

Toepassing

  • Als onderdeel van een voorgerecht met componenten van avocado, aardappel en mais.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar www.gastronomixs.com