Go to Top

Rauw gemarineerde coquille – Tiradito

Rauw gemarineerde coquille – Tiradito

De wereld van vis: Peru

Tiradito is een Peruaanse bereiding en lijkt op ceviche alleen wordt er geen rauwe ui in gebruikt.

Ingrediënten

  • 10 Jakobsschelpen
  • Limoensap
  • Rode peper
  • Verse koriander
  • Vanillezout
  • Olijfolie

Werkwijze

  • Maak de schelpen open en haal de noot, het witte vlees, uit de schelp.
  • Spoel de noten 5 minuten onder koud stromend water.
  • Dep de nootjes goed droog met keukenpapier.
  • Snijd de nootjes in dunne plakjes. Plet ze eventueel licht tussen slagersfolie.
  • Verdeel over de borden en marineer met rode peper, limoensap en koriander en laat ongeveer 15 minuten intrekken.
  • Breng op smaak met vanillezout, rasp van limoen en druppel er wat olijfolie over.

Toepassing

  • Als onderdeel van een voorgerecht met componenten van avocado, aardappel en mais.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar www.gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.