Go to Top

Sandwich van schol

De wereld van vis: Peru

Topper van de maand: Schol

Ingrediënten

2 kilo scholfilet
2 theelepels kurkuma
4 teentjes knoflook
2 rode paprika’s
2 eetlepels witte wijn
1 takje koriander
1 rode ui
1 eetlepels limoensap
2 eetlepels plantaardige olie
peper & zout

Werkwijze

  • Snijd de paprika’s en rode ui heel fijn.
  • Maak de vis schoon en leg in een passende bak.
  • Meng alle andere ingrediënten met elkaar.
  • Laat de vis hier minimaal 2 uur in marineren.
  • Verhit hotstones tot 250°C in een oven.
  • Leg de hotstones in een passend bakje of mandje, eventueel met geurende kruiden of hooi.
  • Bestrooi de stenen met zout of vet ze in met olie.
  • Leg de geportioneerde schol aan tafel op de hete steen en laat enkele minuten garen.
  • Laat de gast het zelf bij het gerecht leggen of serveer het uit.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar www.gastronomixs.com