Go to Top

Sandwich van schol

De wereld van vis: Peru

Topper van de maand: Schol

Ingrediënten

2 kilo scholfilet
2 theelepels kurkuma
4 teentjes knoflook
2 rode paprika’s
2 eetlepels witte wijn
1 takje koriander
1 rode ui
1 eetlepels limoensap
2 eetlepels plantaardige olie
peper & zout

Werkwijze

  • Snijd de paprika’s en rode ui heel fijn.
  • Maak de vis schoon en leg in een passende bak.
  • Meng alle andere ingrediënten met elkaar.
  • Laat de vis hier minimaal 2 uur in marineren.
  • Verhit hotstones tot 250°C in een oven.
  • Leg de hotstones in een passend bakje of mandje, eventueel met geurende kruiden of hooi.
  • Bestrooi de stenen met zout of vet ze in met olie.
  • Leg de geportioneerde schol aan tafel op de hete steen en laat enkele minuten garen.
  • Laat de gast het zelf bij het gerecht leggen of serveer het uit.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar www.gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.