Go to Top

Sashimi gedipt in kreeftenbouillion

Sashimi gedipt in kreeftenbouillion

De wereld van vis: Japan

Maak kennis met de eetcultuur van Japan. Ga op wereldreis en ontdek de belangrijkste smaken die de culinaire wereld ons biedt.

Japan kenmerkt zich, ondanks het huidige hectische high-tech tijdperk, door eenvoud, traditie en harmonie. Het is een land met enorme tegenstellingen van mooie theehuizen en tempels naar wolkenkrabbers met neonreclame. Presentatie is erg belangrijk; de natuur is hierbij de belangrijkste inspiratiebron. Naast bereidingen als stoven, stomen en roosteren zijn sashimi, dashi, tempura en sushi niet weg te denken uit deze keuken.

Topper van de maand: Oosterscheldekreeft

Recept van de maand: Sashimi gedipt in kreeftenbouillion
Dit is een zeer smakelijke maar eenvoudige bereiding die de gast zelf uitvoert aan tafel. Het is gebaseerd op de Chinese hot-pot. Ook in Japan vind men varianten zoals suki-yaki en shabu-shabu.

Ingrediënten

  • 10 kreeften
  • 1 liter kreeftenbouillion

Werkwijze

  • Steek een koksmes in de kop van de kreeft om de kreeft snel te doden.
  • Kook de kreeft ± 30 seconden in water met zout en haal het vlees uit de staart en scharen.
  • Snijd de nog rauwe kreeft in tranches.
  • Portioneer op het gewenste servies en serveer met de hete kreeftenbouillon.
  • De gast doopt de tranches kort in de kreeftenbouillon.

Toepassingen

  • Als onderdeel van een klassieke hot-pot.
  • Als amuse of als onderdeel van een compositie met meerdere bereidingen van kreeft.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.