Go to Top

Sashimi gedipt in kreeftenbouillion

Sashimi gedipt in kreeftenbouillion

De wereld van vis: Japan

Maak kennis met de eetcultuur van Japan. Ga op wereldreis en ontdek de belangrijkste smaken die de culinaire wereld ons biedt.

Japan kenmerkt zich, ondanks het huidige hectische high-tech tijdperk, door eenvoud, traditie en harmonie. Het is een land met enorme tegenstellingen van mooie theehuizen en tempels naar wolkenkrabbers met neonreclame. Presentatie is erg belangrijk; de natuur is hierbij de belangrijkste inspiratiebron. Naast bereidingen als stoven, stomen en roosteren zijn sashimi, dashi, tempura en sushi niet weg te denken uit deze keuken.

Topper van de maand: Oosterscheldekreeft

Recept van de maand: Sashimi gedipt in kreeftenbouillion
Dit is een zeer smakelijke maar eenvoudige bereiding die de gast zelf uitvoert aan tafel. Het is gebaseerd op de Chinese hot-pot. Ook in Japan vind men varianten zoals suki-yaki en shabu-shabu.

Ingrediënten

  • 10 kreeften
  • 1 liter kreeftenbouillion

Werkwijze

  • Steek een koksmes in de kop van de kreeft om de kreeft snel te doden.
  • Kook de kreeft ± 30 seconden in water met zout en haal het vlees uit de staart en scharen.
  • Snijd de nog rauwe kreeft in tranches.
  • Portioneer op het gewenste servies en serveer met de hete kreeftenbouillon.
  • De gast doopt de tranches kort in de kreeftenbouillon.

Toepassingen

  • Als onderdeel van een klassieke hot-pot.
  • Als amuse of als onderdeel van een compositie met meerdere bereidingen van kreeft.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com