Go to Top

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole

De wereld van vis: Italië

Spaghetti alle vongole betekent: spaghetti met venusschelpen. Echter, wij gebruiken in dit recept kokkels omdat venusschelpen steeds zeldzamer worden. Qua smaak verschillen ze weinig van elkaar, qua uiterlijk zijn de venusschelpen net iets groter, platter en gladder dan kokkels.

Ingrediënten

  • 3750 gram kokkels
  • 5 teentjes knoflook, gehakt
  • 500 ml. witte wijn
  • 4 gram versgemalen peper
  • 45 ml.­ olijfolie
  • 2 stuks rode peper, in dunne ringen
  • 25 gram bladpeterselie, fijn gehakt
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 750 gram gedroogde pasta (spaghetti)

Werkwijze

  • Zet de kokkels in een bak met koud water en haal de kokkels die drijven uit de bak.
  • Haal de overige kokkels uit het water en maak droog.
  • Laat olie heet worden in een pan en voeg de kokkels toe (1 laag op de bodem bedekken).
  • Blus af met de witte wijn.
  • Voeg gehakte knoflook toe en stoof gaar (het kokkelvlees blijft dan bol staan).
  • Kook de spaghetti beetgaar in ruim kokend water met zout, en giet af.
  • Schep de pasta door de kokkels, breng op smaak met zout en peper en maak af met de bladpeterselie. Besprenkel met extra olijfolie.

Toepassingen

  • Combineer de pasta met spaghetti, pappardelle of tagliatelle.
  • Variatietip: gebruik in plaats van kokkels een scheermessen, mosselen of wulken.
  • Voeg verse groenten toe aan de pasta, zoals een basis van wortel, ui, prei en knolselderij. Laat de groenten kort meebakken zodra je de knoflook toevoegt

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar www.gastronomixs.com