Go to Top

Tarbot geïnjecteerd met peterselievocht

TARBOT GEÏNJECTEERD MET PETERSELIEVOCHT

De Wereld van Vis: België

Ingrediënten

  • N.B. tarbot, filet
  • 2 bosjes bladpeterselie
  • N.B. zout

Werkwijze

  • Was de peterselie grondig.
  • Draai de peterselie in een blender tot een gladde puree.
  • Laat de massa 2 uur bezinken.
  • Giet het heldere vocht af en bewaar het groene peterselievocht.
  • Injecteer geportioneerde filets met het peterselie vocht.
  • Zout de vis.
  • Trek de tarbot vacuüm met een paar lepels peterselievocht.
  • Gaar 12 minuten in een sousvide systeem op exact 50ᵒC.

Toepassingen

  • Cas Spijkers serveerde deze bereiding met een witte wijnsaus, gestoofde bospeen, lente-ui en wilde rijst.
  • Als onderdeel van een hoofdgerecht met andijviestamppot en bloedworst.
  • Als onderdeel van een hoofdgerecht met gegrilde kropsla en gefrituurde wortel.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.