Go to Top

Tarbot geïnjecteerd met peterselievocht

TARBOT GEÏNJECTEERD MET PETERSELIEVOCHT

De Wereld van Vis: België

Ingrediënten

  • N.B. tarbot, filet
  • 2 bosjes bladpeterselie
  • N.B. zout

Werkwijze

  • Was de peterselie grondig.
  • Draai de peterselie in een blender tot een gladde puree.
  • Laat de massa 2 uur bezinken.
  • Giet het heldere vocht af en bewaar het groene peterselievocht.
  • Injecteer geportioneerde filets met het peterselie vocht.
  • Zout de vis.
  • Trek de tarbot vacuüm met een paar lepels peterselievocht.
  • Gaar 12 minuten in een sousvide systeem op exact 50ᵒC.

Toepassingen

  • Cas Spijkers serveerde deze bereiding met een witte wijnsaus, gestoofde bospeen, lente-ui en wilde rijst.
  • Als onderdeel van een hoofdgerecht met andijviestamppot en bloedworst.
  • Als onderdeel van een hoofdgerecht met gegrilde kropsla en gefrituurde wortel.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com