Go to Top

Tataki van tonijn

Tataki van tonijn

Creatie van Nicolai Nørregaard, restaurant Kadeau*, Kopenhagen, Denemarken.

De wereld van vis: Japan

Ingrediënten

1 kilo tonijn

Werkwijze

  • Pareer en snijd de tonijn in het gewenste formaat.
  • Droog de tonijn goed met keukenpapier.
  • Zet een bak met ijswater klaar.
  • Rooster de tonijn kort en fel aan alle zijden. Dit kan boven open vuur, in een hete koekenpan of met de gasbrander.
  • Dompel de tonijn nu direct in het ijswater om het (kook)proces te stoppen.
  • Dep droog met keukenpapier en laat ongeveer een uur rusten in de koeling.

Toepassingen

  • Volgens Japans gebruik wordt de tonijn gemarineerd in ponzu.
  • Als component in een koud voorgerecht, bijvoorbeeld met componenten van avocado, krab en maïs.
  • Als component in een koud voorgerecht, bijvoorbeeld met componenten van komkommer, quinoa en avocado.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.