Go to Top

Thaise Recepten

de wereld van vis

Vis&Seizoen en de wereld van vis

De wereld van vis

Elk kwartaal staat er een regio uit de wereld centraal wat betreft de bereiding van duurzaam gevangen vis in het juiste seizoen. Maak kennis met de eetcultuur van Scandinavië, Japan, Peru en Italië. Ga op wereldreis en ontdek de lekkerste smaken die de culinaire wereld ons biedt.

De verschillende bereidingswijzen en de recepten zijn in samenwerking met Gastronomixs tot stand gekomen. Voor meer inspiratie kijk op www.gastronomixs.com.

Thailand

Thailand staat bekend om lekker pittig en verfijnd eten. De basis is vaak rijst of noedels, gecombineerd met verse groenten en een vlees- vis- of kipgerecht. De Thaise keuken heeft invloeden ondergaan uit China, Europa en India. De Thaise keuken is subtiel met verassende combinaties van pikant, zoet en zure met rijst in de hoofdrol. Een harmonie van smaken, texturen en kleuren. In Thailand worden er door de dag heen veel snacks gegeten.

Schar in Tom Yam

Schar in Tom Yam

Zee-egel kreeftenschuim

Zee-egel kreeftenschuim

Gamba's in Thaise gele curry

Gamba’s in Thaise gele curry