Go to Top

Vietnamese kingfish tartaar

Vietnamese kingfish tartaar

De Wereld van vis: Vietnam

Ingrediënten:

  • 1 kilo kingfish filet
  • 1 dl. water
  • 4 eetl. vissaus
  • 2 eetl. wijnazijn
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 spaanse peper, fijngehakt
  • ½ rode paprika
  • 1 wortel
  • koriander
  • munt
  • platte peterselie
  • zout

Werkwijze:

  • Snijd de wortel en paprika in een zeer fijne brunoise.
  • Breng de suiker samen met het water aan de kook, tot de suiker is opgelost.
  • Voeg de vissaus, wijnazijn, groenten, knoflook en Spaanse peper toe.
  • Laat afkoelen.
  • Snijd een eventuele ketting van de filet.
  • Snijd de schoongemaakte kingfish in blokjes van een halve centimeter.
  • Meng de vis met de marinade en laat 3 uur marineren.
  • Breng evt. nog op smaak met wat zout.
  • Dresseer de tartaar en werk af met een ruime hoeveelheid munt, koriander en peterselie.

Toepassingen:

  • In een compositie met componenten van radijs en rettich.
  • Als component in een compositie met bijvoorbeeld glasnoedels, beukenzwam en pompoen.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.