Go to Top

Adopteer een Vis

Vis&Seizoen en Versvishandel Jan van As steunen onderzoek palingkweek

Adopteer een vis

Adopteer een vis

Vis&Seizoen adopteert Glasaal Volendam

Als Vis&Seizoen partner draagt u ook financieel bij aan het verduurzamen van het vis aanbod in de horeca. Om uw bijdrage nog concreter te maken adopteert Vis&Seizoen samen met haar partners een vis! De komende twee jaar adopteren wij de Glasaal Volendam!

Glasaal Volendam

Vis&seizoen is in contact gekomen met Volendam Glasaal. Glasaal Volendam doet onderzoek naar het zelf kweken van palinglarven. Door glasaal uit zelf gekweekte palinglarven te produceren kan Glasaal Volendam in de toekomst de paling kunstmatig kweken en verhandelen. Op deze manier is de palingsector niet meer afhankelijk van de wilde palingpopulatie, kan de paling in zijn natuurlijke omgeving voortbestaan en kan de wereldbevolking paling blijven eten.

04/04/2017 | Adopteer een vis update: Wat is de stand in palingland? Lees hier het hele interview.

16/11/2017 | Adopteer een vis update: Nieuwe stappen in de commerciële palingkweek. Lees hier het hele interview

Officiële samenwerking

Versvishandel Jan van As en Stichting Vis&Seizoen tekenen 4 april een overeenkomst om Glasaal Volendam de komende twee jaar te ondersteunen. Het bedrag dat hiermee gemoeid is, investeert Glasaal Volendam in nieuwe reservoirs voor de larven. Hierdoor kan het aantal experimenten worden uitgebreid en is het mogelijk veel sneller testresultaten te behalen in de ontwikkeling van de larven door te experimenteren met licht, voeding, zout, zuurstof en stroming. Zwarthoed: “Deze investering zal ons onderzoek enorm versnellen en ons helpen ons ultieme doel te verwezenlijken. De duurzame productie van glasaal in grote hoeveelheden. Dat zou zowel de natuur als onze Volendamse cultuur weer toekomst bieden.”

Over een Adopteer een vis

Adopteer een vis is een nieuw initiatief van stichting Vis & Seizoen. Met dit programma ondersteunt de stichting initiatieven die bijdragen aan een duurzame verbetering van de populatie of de verbetering van leefgebied om zo de toekomst van visserij en natuur veilig te stellen.

Partner worden

Wil je Glasaal Volendam en dus de paling ook steunen? Word dan nu partner van Vis&Seizoen!