Go to Top

Zee-egel kreeftenschuim

zee-egel kreeftenbouillon

Zee-egel Kreeftenschuim

De Wereld van Vis: Thailand

Ingrediënten

Er is niet veel zee-egel nodig om de smaak van het dier in het schuim te krijgen. De krachtige bouillon behoudt zijn luchtigheid door de toevoeging van eiwit.

  • 7 zee-egels
  • 500 ml. kreeftenbouillon,
  • 200 ml. volle melk
  • 100 ml. eiwit
  • citroensap

Werkwijze

  • Maak de zee-egels schoon en spoel met water.
  • Roer met garde de gonaden door de kreeftenbouillon.
  • Klop de melk erdoor en breng tegen de kook aan.
  • Haal van het vuur en voeg al roerend het eiwit toe.
  • Breng op smaak met citroensap.
  • Schuim op met een staafmixer.

Toepassingen

  • Als afwerking van een compositie met bijvoorbeeld een kreeften ravioli met zilte groenten.
  • Als afwerking van een compositie met bijvoorbeeld gepocheerde tarbot, kropsla en tomaat

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com