Go to Top

Zee-egel kreeftenschuim

Zee-egel Kreeftenschuim

De Wereld van Vis: Thailand

Ingrediënten

Er is niet veel zee-egel nodig om de smaak van het dier in het schuim te krijgen. De krachtige bouillon behoudt zijn luchtigheid door de toevoeging van eiwit.

  • 7 zee-egels
  • 500 ml. kreeftenbouillon,
  • 200 ml. volle melk
  • 100 ml. eiwit
  • citroensap

Werkwijze

  • Maak de zee-egels schoon en spoel met water.
  • Roer met garde de gonaden door de kreeftenbouillon.
  • Klop de melk erdoor en breng tegen de kook aan.
  • Haal van het vuur en voeg al roerend het eiwit toe.
  • Breng op smaak met citroensap.
  • Schuim op met een staafmixer.

Toepassingen

  • Als afwerking van een compositie met bijvoorbeeld een kreeften ravioli met zilte groenten.
  • Als afwerking van een compositie met bijvoorbeeld gepocheerde tarbot, kropsla en tomaat

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.