Go to Top

Vis&Seizoen Festival

Versvishandel Jan van As organiseert het Vis&Seizoen Festival

Het grootste duurzame VisRestaurant ter wereld vindt plaats in Amsterdam
Op donderdag 2 t/m zaterdag 4 oktober organiseert Versvishandel Jan van As, winnaar van de DAM Prijs 2013, een gaaf vis event op het Food Center Amsterdam. In de markthal zullen sterrenkoks en Partners van Stichting Vis&Seizoen de smaakpapillen doen laten prikkelen! Die markthal zal een metamorfose ondergaan als een net vol inspiratie.

Het idee
Doordat Versvishandel Jan van As de prijs won voor meest duurzame MKB bedrijf van Amsterdam, ontstond het idee een evenement te organiseren voor de inwoners van Amsterdam. Met als doel de particulieren en koks te informeren over het belang van consumeren van duurzaam gevangen vis in het juiste seizoen. Het gaat hierbij om vangsttechnieken, seizoenen, smaak en kwaliteit. Tijdens dit event krijgen de restaurants die Partner zijn van Stichting Vis&Seizoen een podium waar zij zich kunnen profileren op dit evenement.

Wat is het Vis&Seizoen Festival
Tijdens het 3 daags event, waar totaal rond de 10.000 bezoekers verwacht worden, kunnen de gasten inspiratie opdoen en heerlijk genieten van culinaire gerechten. Er zullen speciale visdemonstraties worden gegeven en nieuwe innovaties rondom vis gepresenteerd worden. Diverse restaurants en top chefs treden op in het midden van de markthal waar zij duurzame vis uit het seizoen presenteren. Elk uur gaat een partner van Vis&Seizoen zijn gerecht maken en demonsteren. Verder zijn er thematische foodcorners in de hal, genieten dus zo zegt initiator Eric van As. In de tussenliggende ruimtes zullen filmpjes worden geprojecteerd die de boodschap van het belang van duurzaam gevangen vis in het juiste seizoen onderstrepen. De opbrengst van het evenement gaat naar De Voedselbank.

Kwaliteit en duurzaamheid
Duurzaamheid staat voorop bij Versvishandel Jan van As. Het familiebedrijf staat bekend als trendsetter en marktleider. Zo heeft Jan van As onder andere de Stichting Vis&Seizoen opgericht waarvan de boodschap luidt: Eet vis wanneer het verantwoord is en laat deze met rust tijdens de paaiperiode. Op deze manier levert Versvishandel Jan van As een positieve bijdrage aan de visstanden. Duurzaamheid zit in onze genen zo geeft directeur Wijgert van As aan. Bovendien is vis van het seizoen veel beter van kwaliteit en dus lekkerder! Jan van As is gecertificeerd door de Marine Stewardship Council, welke zich sterk maakt voor ecologisch verantwoorde visproductie.

Over Versvishandel Jan van As
Versvishandel Jan van As is een familiebedrijf dat sinds 1949 een uitgebreid en kwalitatief hoogwaardig assortiment vis, schaal- en schelpdieren levert aan horeca, grootverbruikers en detailhandel. Jan van As staat voor kwaliteit, duurzaamheid, gemak en betrouwbaarheid. Door nauwe contacten met visafslagen en direct met de vissers gaan wij alleen voor de allerbeste kwaliteit en duurzame vis op de visafslagen in Europa.