Go to Top

Oesters van David Herv

Oesters van David Herv

David Herv

Tussen Nantes en Bordeaux ligt een gebied welke zeer geschikt is om oesters te kweken. Er liggen prachtige dorpen tussen de ruige rotsen. De inwoners hebben zich volledig gericht op de oesters en de toeristen die op deze oesters afkomen.

David Herv is een uitzonderlijk getalenteerde oesterkwekerij. Het ligt in Saint-Just-Luzac in het hart van de Marennes-Olron, waar de oester nog natuurlijk gedijen.

In november hebben we met onze leden van Vis&Inspiratie deze oesterkwekerij bezocht. David Herv onderscheidt zich van andere oesterkwekerijen. Hij gaat namelijk alleen voor kwaliteit en dat merk je aan het product. En dit zie je als je de kwekerij bezoekt en hier een tasting doet.

Assortiment oesters

Bij versvishandel Jan van As voeren wij bijna het hele assortiment Normandische Creuses van David Herv.

Royale Cabanon

Artikelnummer: 400800

Het paradepaardje van David Herv is de Royale Cabanon. Doordat deze oester 8 maanden in een Claire ligt, kan hij zich ontwikkelen tot een mooie, delicate, zoetige en vlezige oester.

Daarnaast verkopen wij de volgende oesters:

Fine de Spciale

Artikelnummer:400810

Deze oester is gemakkelijk te onderscheiden door zijn mooie holle oesterschelp, die rijk gevuld is met een zoete (bijna nootachtige) smaak.

Fine de Ronce

Artikelnummer:400710

De Fine de Ronce oester rolt letterlijk op de stroming, vanuit de Pertuis Mont-Musson. Door deze bewegingen wordt de groei vertraagt. Dit geeft de oester de tijd om zich te ontwikkelen tot een kleine (maar volle) oester, met een verfijnde smaak. Je proeft tinten van honing en een vleesgehalte van meer dan 16 %.

Tara oester

Artikelnummer:400660

De Tara oester is vernoemd naar de Keltische hoofdstad van het oude Ierland. Het team van David Herv haalt uit Ierland een prachtige oester die door de vele regenval (zoet) en het zeewater (zout) een mooie ontwikkeling van algen krijgt. Deze algen zorgen voor een unieke smaakontwikkeling en een smaakvolle, vlezige oester.

Fine de Marenne

Artikelnummer:400830

Deze top Fine de Claire is mooi vlezig met een licht zoute smaak, maar van uitstekende kwaliteit.

Fine de Claire

Artikelnummer:400661

De Fine de Claire is de meest beroemde oester uit de grootste oester producerende regio ter wereld. Dit lekkere oestertje is echt een oester die geschikt is voor mensen die voor het eerst een oester eten. Hij is namelijk lekker zilt, zoet en niet zo vlezig. Deze oester wordt minimaal een maand in een Claire (rechthoekige zout vijvers) gekweekt. Hier krijgt hij zn specifieke smaak door het getij en door het fytoplankton die voorkomt in de Claire.

Overige oesters

De overige oesters, zoals de platte oester en de Grevelingen Creuses, behandelen we later.

Ruud

 Fine de Claire - artikelnummer 400661

De Fine de Claire is de meest beroemde oester uit de grootste oester producerende regio ter wereld.

Bij versvishandel Jan van As voeren wij bijna het hele assortiment Normandische Creuses van David Herv.

David Herv gaat voor kwaliteit en dat merk je aan het product.