Go to Top

Gouden Koksmuts 2016 naar team Wollerich

Winnaar Gouden Koksmuts 2016

Winnaar Gouden Koksmuts 2016

Chef de cuisine Gerard Wollerich van restaurant Wollerich* in Sint-Oedenrode heeft met zijn team de Gouden Koksmuts 2016 in de wacht gesleept. Als klap op de vuurpijl wonGerard Wollerich ook een geheel verzorgde reis naar Japan namens Versvishandel Jan van As. Want wie jarig is trakteert. Afgelopen jaar bestond Versvishandel Jan van As 65 jaar. En dit werd uitbundig gevierd met iedere maand een actie en deze reis naar Japan als hoofdprijs voor 7 deelnemende klanten en de winnaar van de Gouden Koksmuts 2016.

la minutekoken

De opdracht van de kookwedstrijdbestond uit het la minute bereiden van een amuse en een viergangenmenu voor 4 personen op basis van verse seizoensingredinten die ter plekke gewinkeld konden worden. De creativiteit van de koks stond tijdens de wedstrijd, die als thema meesterlijk meekreeg, centraal.

Smaak en presentatie

De Gouden Koksmuts werd dit jaar voor de zesenvijftigste keer georganiseerd. In de jury: voorzitter Thomas Bhner, chef-eigenaar van restaurant La Vie *** in Osnabrck, Frank Fol, gildemeester van de Belgische Meesterkoks, SVH Meesterkok Robert Kranenborg, Felix Wilbrink, culinair journalist van De Telegraaf en Willem Himmelreich, jurysecretaris. Er werd onder meer gelet op smaak, presentatie, bereiding, het efficint gebruik van ingredinten en originaliteit.

Winnaar Gouden Koksmuts 2016

Winnaar gouden koksmuts Wollerich mee naar Japan samen met onze andere 7 winnaars

Bron: Entree magazine