Go to Top

Partner van het 4e kwartaal: Toscanini

Toscanini

Elk kwartaal benoemen wij een Vis&Seizoen partner tot ‘Partner van het kwartaal’. Deze titel krijg je niet zomaar!

Wij willen onze partners ‘belonen’ als zij goed scoren in hun duurzaamheidspercentages. Door middel van een mooie video willen wij deze partners een podium geven en een kwartaal lang in het zonnetje zetten.

In deze video bereidt de partner een recept van het kwartaal, met daarin uiteraard een vis uit het juiste seizoen. Kwartaal 4 is dat bijvoorbeeld inktvis, vongole en gamba. De video wordt bij de partnerlocatie opgenomen.

Dit kwartaal is de Partner van het kwartaal Restaurant Toscanini.

Concept

De kracht van de Italiaanse keuken is zijn puurheid, eenvoud en eerlijkheid. In Toscanini koken we volgens deze traditie. Elke dag, behalve zondag, bereiden de koks gerechten uit zorgvuldig gekozen ingrediënten. De groenten komen van de biologische boerderij of uit Italië. Het vlees is van de biologische slager en vis komt elke dag vers binnen. Brood wordt in eigen bakkerij gebakken en er is huisgemaakte pasta.

Zij werken met verschillende producten van Slow Food presidia in Italië. Presidia zijn projecten die kleine producenten in staat stellen om kleinschalig en ambachtelijk te blijven werken en zo de oorspronkelijke producten en productiemethodes uit hun streek te bewaren.

Chef en mede-eigenaar Leonardo Pacenti

Leonardo Pacenti is chefkok van het Amsterdamse restaurant Toscanini. Hij groeide op in Kaapstad; zijn Italiaanse vader gaf hem de liefde voor de authentieke keuken mee. Ruim vijfentwintig jaar geleden kwam hij naar Nederland, waar hij via een bijbaantje in Toscanini terechtkwam. Tegenwoordig mag hij zich mede-eigenaar en chef noemen.

Meer informatie

Voor meer informatie over onze Partner van het Kwartaal Toscanini, verwijzen wij u graag naar www.restauranttoscanini.nl