Go to Top

Hollandse garnaal krijgt MSC-keurmerk

Garnalensector krijgt MSC-keurmerk voor duurzame visserij.
Op 12 december kreeg de Duitse, Deense en Nederlandse garnalensector het MSC-keurmerk uitgereikt. Dit betekende dat de nieuwe vangsten van de Hollandse garnaal het MSC keurmerk gaan dragen en dus dat we deze mooie soort van eigen bodem kunnen gaan toevoegen aan het Vis&Seizoen assortiment.

Dit geldt voor de nieuwe vangsten dus nog even geduld. We houden jullie uiteraard op de hoogte van de nieuwe vangsten.

Voorwaarden

De vissers hebben het MSC keurmerk gekregen omdat voor het eerst in de geschiedenis is er een beheerplan voor de garnalenvisserij, die de garnalenvissers samen uitvoeren. Daarnaast is er minimale impact op het zeeleven bij het vangen van de garnaal. De komende jaren moeten de vissers voldoen aan meerdere voorwaarden;
Ze moeten aantonen dat de beheermaatregelen werken en ook op de lange termijn positief effect hebben op de garnalen populatie.
Ook worden de effecten van de visserij op het overige zeeleven gemeten. Hiervoor is een intensieve, grensoverschrijdende samenwerking opgezet tussen de garnalenvissers uit Duitsland, Denemarken en Nederland.

Uitreiking Keurmerk

Namens MSC reikt Wouter Dieleman certificaat uit aan drie vertegenwoordigers van drie Visserijorganisaties van links naar rechts Duitsland Phillipp Oberdorfer met vertegenwoordiger German Jeub / Denemarken Minister Karen Ellemann en vertegenwoordiger DFPO Niels Wichman en Nederland Minister Carola Schouten met vertegenwoordiger CVO Kees van Beveren.

Persbericht

Lees hier het hele persbericht over de certificering.