Go to Top

Ze zijn er weer, bodemcultuurmosselen!

Er zijn wereldwijd meerdere soorten mosselen. Mosselen zijn er in allerlei variaties en worden veel geconsumeerd. De mossel is wellicht de bekendste onder de schelpdieren. De mossel is een tweekleppige en heeft een donker blauw/zwart gekleurde schelp en kan een doorsnede van 8 centimeter behalen. De mossel wordt internationaal ook wel blue mussel genoemd en komt voor in de Oostelijk en Westelijke delen van de Atlantische oceaan tot in de Middellandse zee en in de Noordzee.  De bodemcultuur mossel heeft in verhouding een dikkere schelp dan de hangcultuurmossel en is optimaal als deze een vleespercentage heeft van meer dan 34%. De bodemcultuur mossel kunt u bakken, stomen, koken en frituren. meer weten? Kijk op https://www.visenseizoen.nl/product/mossel-bodemcultuur/