Go to Top

Een zee vol groente

Een zee vol groente

Groente staat de laatste jaren steeds centraler in de keuken. Zelfs de visboer is er gek op, de zee zit immers vol met groente! Zeegroenten zijn anders dan andere groente. Daar weet onze leverancier Elenbaas alles van. De liefde voor zeegroenten is er bij Hans Elenbaas met de paplepel ingegoten. In de jaren 30  -toen niemand nog omkeek naar zeegroenten-  sneed zijn opa de groente al en werd het verkocht aan de deur.

Extra zorg

Zeegroenten zijn anders dan andere groente. Ze eisen zeer veel zorg. De planten zijn veelal zilt en zijn daardoor uiterst kwetsbaar. Het oogsten van wilde zeegroenten is zwaar en arbeidsintensief. Het sorteren en verpakken en controleren is veelal handwerk. De teelt van zeegroenten is complex en staat nog voor een groot gedeelte in de kinderschoenen. Het vergt daarom een pioniersmentaliteit om deze groenten te oogsten, te telen, te verwerken en op de markt te brengen.

 Assortiment

Het assortiment van Elenbaars is groot, Hans is altijd op zoek naar nieuwe groente. Jan van As verkoopt bijvoorbeeld roodhoorntjes wier, zee-eik en groene zeebes van Elenbaars. Deze maand besteden wij extra aandacht aan de zeegroenten. Dus geen vis in de spotlight maar de zeegroenten van Hans. Wil je het hele assortiment bekijken? Neem een kijkje op www.zeekraal.nl, inclusief zeegroentenkalender.