Go to Top

Belgische recepten

de wereld van vis

Vis&Seizoen en de wereld van vis

De wereld van vis

Elk kwartaal staat er een regio uit de wereld centraal wat betreft de bereiding van duurzaam gevangen vis in het juiste seizoen. Maak kennis met de eetcultuur van Scandinavië, Japan, Peru en Italië. Ga op wereldreis en ontdek de lekkerste smaken die de culinaire wereld ons biedt.

De verschillende bereidingswijzen en de recepten zijn in samenwerking met Gastronomixs tot stand gekomen. Voor meer inspiratie kijk op www.gastronomixs.com.

België

De Belgische of Vlaamse keuken is zeer gevarieerd. Van stevige eenvoudige maaltijden thuis naar stijlvol en klassiek in de restaurants. Ondanks de grootte van het land kent België vele regionale en seizoensgebonden producten. Aan het water wordt veel gekookt met vis, schaal- en schelpdieren terwijl in de Ardennen veel wild en gevogelte gebruikt wordt. België staat bekend om zijn bier, wafels, mosselen met friet, waterzooi, paling in ’t groen, overheerlijke asperges en nog veel meer. De Belgen zijn echte Bourgondiërs, levensgenieters gaan vaak ‘op restaurant’ en genieten volop van al het lekkers dat het land te bieden heeft.

Mosselen natuur

Mosselen natuur

Oesters in rode wijnazijn

Oesters in rode wijnazijn

Tarbot geïnjecteerd met peterselievocht

Tarbot geïnjecteerd met peterselievocht