Go to Top

Bretonse Sardines

Sardines ingelegd in duindoornbesmarinade

De Wereld van vis: Nederland

Ingrediënten:

  • 10 Bretonse Sardines
  • 2 dl. Duindoornbescoulis
  • 1 Spaanse peper
  • 4 takjes tijm
  • zout

Werkwijze:

  • Snijd de Spaanse peper in ringen.
  • Breng de coulis aan de kook met de tijm en Spaanse peper.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Vlinder de sardines, leg op keukenpapier te drogen.
  • Zout de sardines.
  • Trek de sardines vacuüm met de duindoornbesmarinade.
  • Laat minimaal 12 uur marineren.

Toepassingen:

  • Gaar de sardines onder de warmtelamp zodat de smaak van de marinade niet verloren gaat.
  • Brand de sardines af met een gasbrander.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.