Go to Top

Doel & Filosofie Vis&Seizoen

Wereldwijd neemt de consumptie van vis toe, met desastreuze gevolgen voor de visstanden. Seizoensgebonden visserij en seizoensgebonden consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties wereldwijd te behouden en herstellen.

Stichting Vis&Seizoen wil hieraan bijdragen. Het stimuleren van duurzame visconsumptie en visvangsten uit het juiste seizoen zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten. Het vergroten van bewustwording bij consumenten én professionals is een belangrijk doel. Meer bewustwording betekent méér kans voor het voortbestaan en herstel van de verschillende vispopulaties.

Consumeer vis met fatsoen, alleen uit het juiste seizoen!

Zelfs vis met een duurzaamheidslabel kunt u beter niet het hele jaar door consumeren. De regel is simpel: Laat de vis met rust als deze met de voortplanting bezig is.

Stichting Vis&Seizoen heeft een 100% Vis&Seizoen assortiment samengesteld op basis van meerdere criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek, gezonde populatie en kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC of ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation. Vis&Seizoen gaat een stap verder, zo wordt per soort het juiste seizoen aan de gecertificeerde vis toegevoegd.

Bekijk het volledige 100% Vis&Seizoen assortiment.

 

Doel & Filosofie Vis&Seizoen

Good Fish Foundation, MSC & ASC