Go to Top

Gefrituurde Roodbaars

Gefrituurde Roodbaars

De Wereld van vis: Ierland

Ingrediënten:

  • 800 gram Roodbaars heel
  • 50 gram bloem
  • 100 gram eiwit
  • 80 gram panko
  • zout

Werkwijze:

  • Been de vis uit vanaf de bovenkant. Zorg ervoor dat je de kop en staart eraan laat zitten, knip deze los van de graat, alvorens deze te verwijderen. Zorg ook dat je de buikwand niet beschadigt.
  • Haal alle graatjes uit de filets.
  • Zout de roodbaars.
  • Paneer achtereenvolgens met de bloem, het eiwit en de panko.
  • Frituur de vis 8 minuten op 170°C.
  • Zout nog na en serveer direct.

Toepassingen:

  • Serveer met een klassieke remouladesaus, citroen en gefrituurde peterselie.
  • Serveer op de Zuid-Amerikaanse manier met pico de galo en chimichurri.
  • In een compositie met gegrilde lente-ui en romesco.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.