Go to Top

Ierse recepten

de wereld van vis

Vis&Seizoen en de wereld van vis

De wereld van vis

Elk kwartaal staat er een regio uit de wereld centraal wat betreft de bereiding van duurzaam gevangen vis in het juiste seizoen. Maak kennis met de eetcultuur van Scandinavië, Japan, Peru en Italië. Ga op wereldreis en ontdek de lekkerste smaken die de culinaire wereld ons biedt.

De verschillende bereidingswijzen en de recepten zijn in samenwerking met Gastronomixs tot stand gekomen. Voor meer inspiratie kijk op www.gastronomixs.com.

Ierland

In tegenstelling tot de Engelse keuken kent de Ierse keuken nauwelijks invloeden van buitenaf, Er waren vroeger maar weinig ingrediënten beschikbaar waardoor de keuken vrij eenvoudig is. Hier is het klimaat bepalend voor geweest. Omdat het er veel regent kunnen niet veel gewassen goed groeien, dit betekent wel dat het landschap heel groen en levendig is. Gewassen zoals haver gierst aardappel en kool groeiden wel goed en zijn dus belangrijke ingrediënten in de Ierse keuken.

Gepocheerde zalm

Gepocheerde zalm