Go to Top

Ierse zeevruchten chowder

Ierse zeevruchten chowder

Ierse zeevruchten chowder

De Wereld van vis: Ierland

Ingrediënten:

  • 1 kilo mosselen
  • 100 gram gerookt schelvis
  • 100 gram zalmfilet, in blokken
  • 100 gram schelvis, in blokken
  • 100 gram kabeljauw, in blokken
  • 200 gram wortel
  • 200 gram bleekselderij
  • 200 gram ui
  • 200 gram prei
  • 1 liter witte wijn
  • 1 takje tijm
  • 1 liter visbouillon
  • 1 liter room
  • 300 gram aardappel
  • peper en zout

Werkwijze:

  • Snij de wortel, bleekselderij, ui en prei in een fijne brunoise.
  • Kook de mosselen in de witte wijn met de fijngesneden groenten en tijm.
  • Zeef de schelpjes, haal het vlees uit de schelp en bewaar het kookvocht.
  • Meng het kookvocht met de visbouillon en kook hierin de brunoise van aardappel gaar.
  • Reduceer de room samen met de gerookte schelvis tot de helft.
  • Zeef de gerookte schelvis uit de room.
  • Meng de gereduceerde room met de overige ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
  • Pocheer de vissoorten in de vloeistof, en dien op zodra de vissoorten gegaard zijn.

Toepassingen:

  • Als zelfstandig gerecht.
  • Als basis voor een Fisherman’s Pie.

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.