Go to Top

Italiaanse Recepten

de wereld van vis

Vis&Seizoen en de wereld van vis

De wereld van vis

Elk kwartaal staat er een regio uit de wereld centraal wat betreft de bereiding van duurzaam gevangen vis in het juiste seizoen. Maak kennis met de eetcultuur van Scandinavië, Japan, Peru en Italië. Ga op wereldreis en ontdek de lekkerste smaken die de culinaire wereld ons biedt.

De verschillende bereidingswijzen en de recepten zijn in samenwerking met Gastronomixs tot stand gekomen. Voor meer inspiratie kijk op www.gastronomixs.com.

Italië

In Italië bestaat een enorm verschil tussen het koelere noorden met zijn bergen waar voornamelijk rundvlees- en kaasproductie is, en het hetere zuiden waar er volop citroenen, tomaten, kappertjes en paprika’s groeien. Elke streek, stad en dorp heeft zijn eigen ingrediënten en bereidingswijzen. Italië is rijk aan veel traditionele gerechten die door de eeuwen heen gelijk gebleven zijn. Brood vormt het hart van de Italiaanse cultuur, en elke regio heeft zijn eigen specifieke soorten. Daarnaast nemen groenten een centrale plaats in bij de maaltijd en worden niet als bijgerecht geserveerd.

Gamba ravioli

Gamba ravioli

Inktvis gevuld met risotto

Inktvis gevuld met risotto

Spaghetti alle vongole

Spaghetti alle vongole