Go to Top

Scheermessen in het groen

Scheermessen ‘in het groen’

De Wereld van vis: Nederland

Ingrediënten:

  • 1 bos scheermessen
  • 4 blaadjes salie
  • 6 blaadjes gembermunt
  • 8 blaadjes (+2 stengels) veldzuring
  • 10 blaadjes citroenmelisse
  • 3 takjes citroentijm
  • ¼ bos platte peterselie
  • 10 blaadjes brandnetel
  • ½ bos waterkers
  • bos dragon
  • ¼ bos bieslook
  • 2 stuk sjalot
  • 1 eetl. aardappelzetmeel
  • 200 gram boter
  • zout en peper

Werkwijze:

  • Spoel de scheermessen bij voorkeur in zout water. Meng hiervoor 1 liter water met 35 gram zout en spoel de scheermessen hierin.
  • Was en hak de kruiden.
  • Snipper de sjalot en voeg toe aan de boter tijdens het smelten.
  • Leg de gespoelde scheermessen in een pan met dikke bodem en giet hierop de gesmolten boter met de kruiden.
  • Stoof nu de scheermessen kort.
  • Haal de scheermessen uit het groen en laat de saus nog iets indampen.
  • Bind eventueel licht af met het zetmeel.
  • Maak de scheermessen schoon en voeg weer toe aan de saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Toepassingen:

  • Serveer net als de Belgische klassieker met verse frites en citroen.
  • Hollands met gekookte aardappel of witbrood of gemengde salade

Wil je jezelf nog verder verdiepen in deze wereldsmaak? Ga dan naar gastronomixs.com

Gastronomixs

Gastronomixs is een ideeëngenerator voor chefs en biedt recepten aan in de vorm van bouwstenen. Hierdoor kun je snel nieuwe gerechten creëren of bestaande gerechten aanpassen. In samenwerking met Vis & Seizoen vind je honderden bereidingen van ruim 20 vissoorten op Gastronomixs. Hieronder delen we er twee met je. Klik op de afbeelding om naar het recept te gaan.