Go to Top

Sint-Jakobsschelpmousse

Een zeer lichte mousse die goed combineert met uitgesproken smaken.

Sint-Jakobsschelpmousse

Ingrediënten

  • 400 gram Sint-Jakobsschelp, gebakken
  • 120 ml. dashi
  • 14 gram gelatine
  • 750 nl. lobbige room
  • 1 eet. vissaus
  • N.B. inkvisinkt
werkwijze
  • Los de gelatine op in de dashi.
  • Maal de coquilles in een keukenmachine en vermeng met de dashi.
  • Laat het mengsel afkoelen
  • Spatel de lobbige room door de Sint-Jakobsschelp en breng op smaak met de vissaus.
  • Smeer evt. vormpjes licht in met de inktvisinkt.
  • Vul de vormpjes met de mousse en strijk af.
  • Vries de vormpjes aan.
  • Zodra de vormpjes bevroren zijn, kun je ze lossen door voorzichtig te drukken.

Toepassingen

  • Als amuse met bijvoorbeeld dashimayonaise en olijvencrunch of een ander krokant component.
  • Als onderdeel in een voorgerecht met componenten van inktvis en groene kruiden.